Menu
WomanOnly

Recept na pravou domácí horkou čokoládu s alkoholem

Oslaďte si den a překvapte svoji drahou polovičku skvělou horkou čokoládou. Miláčka odzbrojíte a přitom se ani moc nenadřete. Potřebujete tabulku čokolády, koření a oblíbený alkohol.

 

Horká čokoláda má navíc afrodiziakální účinky?

Drink vás zahřeje a navodí příjemnou atmosféru, zbytek je už jen na vás. Horkou čokoládu navíc můžete připravit i s přídavkem svého oblíbeného alkoholu.

Na základní horkou čokoládu potřebujete:

100 g hořké čokolády (na vaření)

250 ml polotučného mléka

250 ml smetany ke šlehání (min. 30%)

Čokoládu nalámejte na menší kousky, dejte do hrnce spolu s mlékem a smetanou a za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud se nerozpustí. Jakmile je čokoláda krásně tekutá a hladká, přidejte přísady dle chuti.

Vyzkoušejte různé příchutě:

Skořicovou – přimíchejte 2 lžičky mleté skořice a 2 vanilkové cukry

Medovou – vmíchejte 3 až 4 polévkové lžíce medu

Perníčkovou – přidejte 2 lžičky perníkového koření a 2 až 3 lžíce medu nebo cukr dle chuti

Připravit ostřejší, alkoholovou verzi horké čokolády, není nic těžkého. Před servírováním přimíchejte malé množství svého oblíbeného alkoholu. Výborná bude třeba s mandlovým likérem Amaretto, s vaječným likérem nebo s voňavým rumem.

Tip! Chcete-li připravit originální čokoládu s alkoholem, doporučujeme v první fázi vaření spíše šetřit s příchutěmi, nebo je úplně vynechat, a základní recept pouze dosladit cukrem.

A jak čokoládu ozdobit a servírovat?

Čokoládu nalijte do připravených hrnečků nebo vysokých sklenic na kávu z tlustého skla. Zdobit ji můžete například kopečkem šlehačky a kakaem nebo čokoládovými hoblinkami. Originální a chutné budou i mini marshmallows.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na pravou domácí horkou čokoládu s alkoholem