×
WomanOnly

Recept na quiche au poirot. Zkuste jarní belgický koláč s pórkem

FOTO: Quiche au poirot
Quiche au poirot připravíte snadno a rychle. Foto: Alena Menšíková, WomanOnly.cz

Jaro už je tady a proto pro vás máme recept na pórkový slaný koláč z Belgie. Jeho příprava je velmi jednoduchá a ta chuť je k nezaplacení.

Slané koláče neboli quiche jsou ve Francii i v Belgii velmi oblíbené a většinou se podávají jako předkrm. Dva kousky koláče vám však bohatě vystačí na hlavní jídlo. Tak si připravte koláčovou formu a dejte se do toho.

Na jeden koláč budete potřebovat:

½ balení listového těsta
1 velký nebo 2 menší pórky
1 – 2 lžíce másla
1 cibuli
1 smetanu na vaření (250 ml)
150 g eidamu 45%
2 vejce
sůl
pepř
oregano

Formu vymažte a vysypejte moukou. Těsto rozválejte na trochu větší kruh než je průměr formy, abyste mohli udělat vyvýšený okraj. Vložte jej do formy a propíchejte vidličkou. Na pánvi si rozehřejte máslo a poduste na něm asi 10 minut na kostičky nakrájenou cibuli a pórek.

Směs osolte, opepřete a přidejte oregano. Poté ji dejte na těsto. Do smetany zamíchejte dvě vejce a rovnoměrně zalijte celý koláč. Nakonec na něj nastrouhejte sýr. Teď už koláč jen dejte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C asi půl hodiny.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*