Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na quiche au poirot. Zkuste jarní belgický koláč s pórkem

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 45 min

Jaro už je tady a proto pro vás máme recept na pórkový slaný koláč z Belgie. Jeho příprava je velmi jednoduchá a ta chuť je k nezaplacení.

Slané koláče neboli quiche jsou ve Francii i v Belgii velmi oblíbené a většinou se podávají jako předkrm. Dva kousky koláče vám však bohatě vystačí na hlavní jídlo. Tak si připravte koláčovou formu a dejte se do toho.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Formu vymažte a vysypejte moukou. Těsto rozválejte na trochu větší kruh než je průměr formy, abyste mohli udělat vyvýšený okraj. Vložte jej do formy a propíchejte vidličkou. 
  2. Na pánvi si rozehřejte máslo a poduste na něm asi 10 minut na kostičky nakrájenou cibuli a pórek.
  3. Směs osolte, opepřete a přidejte oregano. Poté ji dejte na těsto. 
  4. Do smetany zamíchejte dvě vejce a rovnoměrně zalijte celý koláč. Nakonec na něj nastrouhejte sýr. 
  5. Teď už koláč jen dejte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C asi půl hodiny.

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na quiche au poirot. Zkuste jarní belgický koláč s pórkem