×
WomanOnly

Recept na salát Waldorf: Vánoční tradice z New Yorku od roku 1893

Zdroj: Unilever Food Solutions

Chcete prožít Vánoce po Americku? Přijede k vám Santa Claus místo ježíška? Dolaďte Vánoce tradičním salátem Walfdorf z New Yorku. Merry Christmas!

Zdroj: Unilever Food Solutions
Zdroj: Unilever Food Solutions

Co budeme potřebovat na 10 porcí

Kandované vlašské ořechy:
120 g Vlašské ořechy, napůlené
1 ks Vaječný bílek
1 g Mix mleté papriky, kayenského pepře, fenyklu a koriandru
50 g Cukr krystal
Dresink:
150 g Rama Cremefine Fraiche
150 g Majonéza
Šťáva z poloviny citrónu
0,2 g Pepř bílý, mletý
20 ml Ořechový olej (případně lanýžový)
Černé lanýže, nasekané (možno vynechat)
Salát:
500 g Celer, oloupaný
360 g Jablka Granny Smith, neloupaná
200 g Jablka Gala, neloupaná
400 g Červené hrozno, podélně napůlené
80 g Mikro salát / výhonky / celerové lístky (na ozdobení)

Postup:

Kandované ořechy: Předehřejeme konvektomat na 170 °C. V míse smícháme ořechy a bílek, přidáme mix koření, cukr a promícháme až budou ořechy po povrchu pokryté. Pak ořechy rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem a orestujeme do hněda (cca 20 minut).

Dresink: Smícháme zakysaný krém s majonézou, přidáme citrónovou šťávu, pepř, případně nasekané lanýže (můžeme vynechat). Dochutíme ořechovým (nebo lanýžovým) olejem a dobře vymícháme.

Salát: Oloupaný bulvový celer i neoloupaná jablka nakrájíme (na kráječi) na tenké nudličky o velikosti sirek – julienne. Dáme pozor, aby se nedostala semínka z jádřinců do salátu. Nudličky promícháme ihned s dresinkem, aby nezhnědly, a doplníme dalšími ingrediencemi.

Servírování: Salát podáváme tak, že do středu talíře položíme kovový kroužek, porci salátu lehce přitlačíme v kroužku ke dnu talíře a kroužek opatrně sundáme. Navrch položíme mikro salát s výhonky a okolo středu položíme pár napůlených hroznů a kandovaných ořechů.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*