Menu
WomanOnly

Recept na škvarkovou pomazánku podle babičky. Snadno si ji oblíbíte

Škvarky lze buď milovat, nebo nesnášet. Pokud se vás týká první možnost, rozhodně byste z nich měli zkusit udělat pomazánku. Nejlepší bude s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Léto skončilo a s nastupujícími chladnými dny nastává i čas zabijaček. Jedním z oblíbených zabijačkových produktů jsou také škvarky. Pokud se vám to podaří, dejte si jich část stranou a udělejte z nich výbornou pomazánku.

Pokud nechcete, aby byla chuť škvarků v pomazánce dominantní, můžete přidat ještě nadrobno nakrájenou cibuli, 2 lžíce hořčice a 5 lžic tvarohu nebo jogurtu. Špatná nebude ani nasekaná paprika či kapie.

Jak škvařit sádlo? Máme tipy pro milovníky domácí stravy

Na 4 porce:

  • 100 g škvarků
  • 1 lžíce sádla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Škvarková pomazánka podle babičky postup:

1. Škvarky si umeleme v mlýnku na maso. Přidáme trochu sádla, množství přizpůsobíme konzistenci směsi.

2. Prolisujeme česnek a vmícháme ho do pomazánky. Osolíme. Podáváme s pečivem a kyselou okurkou.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na škvarkovou pomazánku podle babičky. Snadno si ji oblíbíte