×
WomanOnly

Recept na skvělý perník s jablky. Vsaďte na osvědčenou klasiku

FOTO: Pernik s jablky
Zdroj: Freeimages.com

Perník nemusí být jen nudný koláč bez nápadu. Naopak. Poskytuje spoustu prostoru pro vylepšení a pokud do něj přidáte jablka, bude navíc úžasně vláčný.

Perník by se mohl bez diskuze ucházet o titul nejoblíbenějšího českého moučníku. Každá žena ho peče trochu jinak, ale není snad žádná, která by ho nedělala vůbec. Není divu. Je snadný, u strávníků oblíbený a lze ho jednoduše vylepšovat.

Jedním z nejčastějších vylepšení je rozkrojení perníku a potření oblíbenou marmeládou. Povrch perníku můžete také polít rozpuštěnou čokoládou. Těsto lze oživit přidáním ořechů, zázvoru, rumu, citrusové kůry nebo nasekané čokolády. Vláčnost zaručí právě jablka.

Čtěte také: Recept na obrácený jablkový koláč

Na 1 běžný plech:

400 g polohrubé mouky
170 g krupicového cukru
2 lžíce kakaa
2 lžičky perníkového koření
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička prášku do perníku
špetka soli
3 vejce
200 ml mléka
150 ml slunečnicového oleje
3 velká nebo 4 menší jablka

Perník s jablky postup:

1. Pekáč si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Jablka si nastrouháme nahrubo (není třeba je loupat).V míse smícháme všechny sypké ingredience – mouku, kypřidla, kakao, koření a sůl.

2. K sypké směsi přidáme mléko, olej a vejce. Důkladně promícháme. Na závěr vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vylijeme do pekáče a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba půl hodiny.

3. Hotový perník ozdobíme dle chuti a po vychladnutí si můžeme začít pochutnávat.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*