×
WomanOnly

Recept na špagety carbonara se smetanou: Sytý oběd s nádechem Itálie

recept na špagety carbonara
Rychlý oběd, který zasytí. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Těstoviny jsou velmi oblíbeným pokrmem, neboť je možné je připravit velmi rychle a zasytí. Pokud se také řadíte mezi fanoušky italské kuchyně, vyzkoušejte s námi špagety carbonara. Smetana sice do původního receptu nepatří, dodá však celému pokrmu ještě větší jemnost.

Ingredience (na 4 porce):

  • 400 g špaget
  • 200 g pancetty nebo anglické slaniny
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 stroužky česneku
  • 80 ml smetany na vaření nebo na šlehání
  • Strouhaný sýr (ideálně parmazán)
  • Sůl, pepř

Těstoviny uvaříme al dente. Mezitím nakrájíme pancettu či slaninu na kostičky a osmažíme na pánvi do zezlátnutí. V misce smícháme vejce, žloutky, smetanu, sýr a sůl s pepřem. Ke slanině potom přidáme česnek a minutu prosmažíme. Obsah pánve i misky poté přidáme k horkým těstovinám, dále již nevaříme. Dosáhneme tak toho, že se vejce prohřejí, ale nesrazí, získáme tedy dokonale krémovou konzistenci. Můžeme podávat s částí strouhaného sýra na posypání.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*