×
WomanOnly

Recept na špaldový koláč s jablky: Když mlsat, tak zdravě

Recept na špaldový koláč s jablky
Mlsat lze i zdravě! FOTO: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Honí vás mlsná a rádi byste chuťové buňky uspokojili zdravější verzí nějakého moučníku? Upečte si lahodný koláč ze špaldové mouky a mlsejte tak zdravěji, bez počítání kalorií a výčitek svědomí.

Špaldová celozrnná mouka obsahuje větší množství vlákniny, tudíž vás více zasytí. Vlašské ořechy se pak vyznačují obsahem zdraví prospěšných tuků, které prospějí cévám, ale i vlasům, nehtům a pleti.

Ingredience na plech koláče

2 středně velká jablka
1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
2 a 1/2 hrnku špaldové mouky (možno nahradit kombinací bílé a celozrnné v poměru 1:1)
1 lžíce prášku do pečiva
2 lžičky skořice
3/4 hrnku třtinového cukru
1/2 lžičky soli
2 vejce
1 hrnek podmáslí
1/4 hrnku (60 g) rozpuštěného másla

V míse smícháme všechny suché ingredience, tedy mouku, kypřící prášek, cukr, skořici a sůl. Do jiné nádoby si připravíme tekutou směs z podmáslí, vajec a rozpuštěného másla. Poté vlijeme tuto tekutou směs k suchým přísadám.

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky nebo nahrubo nastrouháme a přidáme společně s ořechy k předchozím ingrediencím. Těsto důkladně promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech menších rozměrů.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Servírujte například se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

4/5 - (1 vote)
4/5 - (1 vote)


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*