×
WomanOnly

Recept na svěží koláč z podmáslí. Zkuste skvělý letní dezert

FOTO: Koláč z podmáslí
Koláč z podmáslí je svěží a lehký. Foto: Alena Menšíková, WomanOnly.cz

Pokud máte rádi lehké a svěží dezerty, máme pro vás skvělý tip. Upečte si koláč z podmáslí, který je krásně nadýchaný a ideální do parných letních dnů, které už se blíží.

Tento koláč je velmi rychlý a snadný na přípravu, protože korpus stačí připravit ze sušenek, másla a mandlové esence. Náplň také zvládnete jedna dvě. Připravte dortovou či koláčovou formu a pojďte na to.

Na korpus budete potřebovat:

300 g kakaových sušenek
150 g másla
1 lžičku mandlového aroma

Sušenky rozmixujte v mixéru nebo je dejte do sáčku a rozdrťte paličkou. Do prášku přidejte lžičku mandlového aroma a rozpuštěné máslo. Směs umixujte či umačkejte rukama, přesypejte do formy a pořádně umačkejte. Korpus dejte do vyhřáté trouby na 180 °C péct asi na 10 minut. Mezitím si nachystejte náplň.

Na náplň si připravte:

3 lžíce cukru
3 lžíce hladké mouky
špetku soli
3 velká vejce
1 lžíci rozpuštěného másla
375 ml podmáslí
1 lžičku mandlové esence
špetku strouhaného muškátového oříšku

Smíchejte cukr, sůl a mouku, přidejte vejce, mandlovou esenci, máslo, podmáslí a muškátový oříšek. Směs nalijte na předpečený sušenkový korpus a pečte dalších 30 minut, dokud náplň neztuhne.

Koláč nechejte vychladnout a poté jej můžete ozdobit čerstvým ovocem a podávat k odpolední kávě.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*