×
WomanOnly

Recept na třešňovou bublaninu, zkuste sladké potěšení upéct doma

Recept na třešňovou bublaninu

Pokud máte velkou zahradu, na které se vám právě stromy zasypávají třešněmi, potom dozajista spřádáte plány na to, jak třešně spotřebovat. Čerstvých třešní je ale samozřejmě do kompotů a šťáv velká škoda. Zkuste si z nich připravit třeba lahodnou bublaninu!

Právě jste otrhala své ovocné stromy a nevíte co s koši plnými třešní? Většinu z nich zřejmě zavaříte, nebo z nich uděláte marmeládu. Několik si jich ale určitě nechte na bublaninu! Ta se totiž bude perfektní sladkou tečkou na jedno z vašich letních pikniků!

Proč zrovna třešňová bublanina?

Třešňová bublanina je moučník, který chutná snad úplně každému! Je nadýchaná lehoučká, ale přitom není vůbec suchá. Je prostě Georgem Clooneym mezi letními zákusky!

Klasická bublanina

Ingredience:

  • 500 g třešní
  • 180 g cukru – krupice
  • 3 ks vejce
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 100 ml oleje
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 ml vody

Postup:

Všechny ingredience, kromě třešní, smícháme dohromady a umícháme hladké těsto. Poté ho vylijeme do plechu nebo pekáčku, který předem vyložíme pečícím papírem.

Třešně vypeckujeme a rovnoměrně jimi posypeme celý povrch těsta. Třešňovou bublaninu pečeme asi 45 minut na 180 °C.

Vyšší honorace

Jestliže chcete opravdu udělat dojem, třeba na svou tchýni nebo snachu, potom rozhodně upečte francouzskou třešňovou bublaninu! Tento zákusek pro ně bude tak silný zážitek, že si nevšimnou ani neumytých oken, ani špatně utřeného prachu.

Recept na třešňové víno. Vyrobte si přímo domácí instatní romantiku

Obrácená francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Ingredience:

  • 500 g třešní
  • 100 g moučkového cukru
  • 125 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka
  • štipec soli
  • máslo
  • moučkový cukr – na posypání

Postup:

Třešně si omyjeme a odstraníme stopky, můžeme je i vypeckovat. Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut. Poté si necháme předehřát troubu na 180°C a vymažeme si máslem formu o průměru 24 cm.
Prosejeme mouku přidáme sůl a zbytek moučkového cukru. Rozšleháme vejce jako kdyby jsme dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme. Nakonec přidáme mléko a vše smícháme.

Recept na třešňový dort, kterým oslníte své okolí!

Třešně nasypeme do formy,cukr který se nepřilepil na třešně přimíchneme k těstu a to na ně nalejeme. Pečeme 35 až 40 minut. Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a před podáváním necháme vystydnout.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*