×
WomanOnly

Recept na valentýnský čokoládový dort. Oslaďte si s partnerem život

Svátek všech zamilovaných se kvapem blíží, a pokud stále váháte, co darovat své drahé polovičce, máme pro vás skvělý tip. Upečte božský čokoládový dort, po kterém vás bude milovat ještě více!

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Tento čokoládový dort můžete udělat v klasické dortové formě nebo ve speciální formě ve tvaru srdce. Doporučujeme spíše formu menší, aby byl dort hezky vysoký. Přestože příprava vypadá pracně a složitě, nenechte se odradit. Výsledek totiž bude stát za to.

Na čokoládový korpus budete potřebovat:

115 g hořké čokolády
175 g změklého másla
150 – 200 g krupicového cukru (záleží na tom, jak sladký dort chcete)
3 vejce
150 g bílého jogurtu
150 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
sáček vanilkového cukru

Rozpusťte si čokoládu v hrníčku a mezitím utřete máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přimíchejte vejce a poté přidejte rozpuštěnou čokoládu a jogurt. Do směsi postupně přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva.

Těsto nalijte do vymazané formy, která má dno vyložené pečicím papírem. Dejte do vyhřáté trouby (elektrická 190 °C, horkovzdušná 170 °C). Pečte asi 30 minut, dokud nebude korpus tuhý. Po vyjmutí z trouby nechte dort vychladnout.

Zatím si můžete připravit čokoládu na hoblinky, kterými pak dort ozdobíte. Rozpusťte si 100 g hořké čokolády, nalijte ji do plastové nádoby a nechte ztuhnout. Vychladlý dort překlopte na talíř a odloupněte pečicí papír.

Na dortovou polevu si připravte:

100 g hořké čokolády
75 ml smetany ke šlehání
25 g másla

Znovu rozpusťte čokoládu a přidejte zbylé ingredience. Vzniklou polevu nalijte na dort a stěrkou ji rozprostřete po celém dortu i po krajích. Až poleva začne tuhnout, vyklopte ztuhlou čokoládu, kterou jste si připravili na zdobení a škrabkou na brambory vytvořte krásné hoblinky.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*