×
WomanOnly

Recept na velikonočního beránka: Podle receptury našich babiček

Recept na velikonočního beránka

Existuje řada receptů na velikonočního beránka. Těsto může být třené, piškotové, šlehačkové nebo i mramorové, stejně jako u bábovky. My jsme vsadili na variantu odzkoušenou našimi babičkami.

Ingredience (na formu o objemu 2l)

250 g polohrubé mouky
5 oddělených vajec, 2 celá
220 g krupicového cukru
sáček vanilkového cukru
půl citrónu
máslo na vymazání formy
moučkový cukr na ozdobu

Vejce a žloutky ušlehejte ve větší míse s cukrem, citrónovou šťávou, kůrou a postupně přisypte mouku. V jiné míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh, lehce přimíchejte do těsta.

Formu na beránka vymažte máslem a vysypte trochou mouky. Těsto vlijte do ¾ formy a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 35 minut nebo dozlatova. Že je beránek upečený, poznáte tak, když do něho píchnete špejlí. Pokud těsto na špejli neulpí, je hotový.

Formu vyndejte z trouby, zabalte do vlhké utěrky a čekejte, dokud zcela nevychladne. Pak beránka opatrně vyklopte a libovolně dozdobte. Můžete jej například posypat moučkovým cukrem, dát mu kolem krku mašli, polít ho čokoládou, to záleží zcela na vás.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*