Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na velikonočního beránka: Podle receptury našich babiček

Anna Cajthamlová

Anna Cajthamlová

Doba přípravy: 1 hod 15 min

Existuje řada receptů na velikonočního beránka. Těsto může být třené, piškotové, šlehačkové nebo i mramorové, stejně jako u bábovky. My jsme vsadili na variantu odzkoušenou našimi babičkami.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Vejce a žloutky ušlehejte ve větší míse s cukrem, citrónovou šťávou, kůrou a postupně přisypte mouku. 
  2. V jiné míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh, lehce přimíchejte do těsta.
  3. Formu na beránka o objemu 2 l vymažte máslem a vysypte trochou mouky. Těsto vlijte do ¾ formy a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 35 minut nebo dozlatova. Že je beránek upečený, poznáte tak, když do něho píchnete špejlí. Pokud těsto na špejli neulpí, je hotový.
  4. Formu vyndejte z trouby, zabalte do vlhké utěrky a čekejte, dokud zcela nevychladne. Pak beránka opatrně vyklopte a libovolně dozdobte. Můžete jej například posypat moučkovým cukrem, dát mu kolem krku mašli, polít ho čokoládou, to záleží zcela na vás.

Ohodnoťte tento recept:
3
Právě čtete

Recept na velikonočního beránka: Podle receptury našich babiček