×
WomanOnly

Recept na vepřové v hořčicové omáčce: Nechte se překvapit vyváženou chutí

Vepřové v hořčičné omáčce
Zdroj: Shutterstock.com

Pokud vás již kuřecí omrzelo, ale zároveň nechcete strávit v kuchyni mnoho času, čtěte dál. Vepřové maso v hořčicové omáčce splňuje všechny požadavky těch, kdo se chtějí rychle a dobře najíst.

Ingredience (2 porce):

  • 4 plátky vepřového masa (medailonky nebo pečeně)
  • 2 lžíce vaší oblíbené hořčice
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • ½ cibule
  • Olej
  • Sůl, pepř

Postup

Plátky masa omyjeme, potřeme ze všech stran hořčicí a necháme chvíli odpočívat. Ideální je použít pikantnější hořčici, například s celým pepřem. Mezitím nakrájíme cibuli na jemno a necháme ji na rozpáleném oleji lehce zesklovatět. Na cibuli položíme plátky masa a orestujeme z obou stran. Šťávu, které maso pustí, zahustíme zakysanou smetanou a dokořeníme podle chuti. Necháme asi ještě 10 minut povařit a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a grilovaná zelenina.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*