Menu
WomanOnly
Zavařování Snadné

Recept na vynikající višňovou marmeládu!

Kateřina Beranová

Kateřina Beranová

Doba přípravy: 40 min

Většina lidí si ráda dopřeje vydatnou snídani, která je nastartuje do úspěšného dne plného energie. Jedním z nejoblíbenějších ranních jídel je pečivo namazané marmeládou, třeba právě tou višňovou. Nechutnají vám ale kupované a chemikálií plné marmelády? Zkuste si udělat svůj vlastní domácí džem přesně podle vaší chuti!

Každá z nás má jiné chutě, a proto je velmi obtížné najít mezi kupovanými marmeládami tu, která zachutná právě vám. Nasnadě je ale velmi jednoduché řešení, udělejte si svou vlastní domácí marmeládu. Výhodou domácí marmelády je to, že si ji můžete ochutit, jak je libo, ale pokud použijete domácí višně, je také velmi levná oproti té kupované!

Suroviny

10 porcí

Postup přípravy

  1. Višně opláchneme, necháme dobře okapat a vypeckujeme. Pak je rozmixujeme. 
  2. Gelfix smícháme se skořicovým cukrem. Višňové pyré přelijeme do hrnce, přilijeme vodu a promícháme s Gelfixem.
  3. Přidáme celou skořici a uvedeme do varu. Pak vmícháme cukr a za stálého míchání 5 minut provaříme. 
  4. Vyndáme celou skořici a vmícháme rum.
  5. Horkou marmeládou naplníme nahřáté čisté sklenice, zavíčkujeme a v teple (zabalené do deky) necháme vychladnout.

Ohodnoťte tento recept:
3,3
Právě čtete

Recept na vynikající višňovou marmeládu!