×
WomanOnly

Recept na zdravé a sladké mrkvové bochánky s rozinkami

Foto: Barbora Šetenová, Topzine.cz

Mrkev je největším zdrojem beta-karotenu a jak nám babičky říkávaly, je zdravá na oči, proto by neměla chybět často na jídelníčku.

Foto: Barbora Šetenová, Topzine.cz
Foto: Barbora Šetenová, Topzine.cz

Na 12 bochánků potřebujeme:

1 hrnek polohrubé mouky

½ hrnku hrubé mouky

½ hrnku cukru

2 lžičky prášku do pečiva

¼ lžičky soli

½ lžičky skořice

¼ lžičky mletého nového koření

¼ lžičky mletého muškátového oříšku

½ hrnku neslazené jablečné šťávy

¼ hrnku rostlinného oleje

2 velká vejce – mírně rozšlehaná

1 velká mrkev – očištěná a najemno nastrouhaná

½ hrnku rozinek

2 lžíce vyloupaných slunečnicových semínek.

Slunečnicová semínka obsahují vitamín E, který chrání srdce!

Předehřejeme troubu na 190 °C. Vytřeme 12 formiček olejem, nebo je vyložíme pečicím papírem.

V misce smícháme polohrubou a hrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a všechno koření.

Ve střední misce smícháme jablečnou šťávu, olej a vejce. Přimícháme mrkve a rozinky. Přidáme směs mouky a koření a promícháme. Formy naplníme ze 2/3 těstem a posypeme slunečnicovými semeny.

Pečeme zhruba 15 minut. Bochánky jsou hotové, když se na špejli zabodnutou do jejich středu nelepí těsto. Necháme je zchladnout a vyklepneme je.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*