Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na mrkvové bochánky s rozinkami. Zdravá a sladká pochoutka

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 30 min

Mrkev je největším zdrojem beta-karotenu a jak nám babičky říkávaly, je zdravá na oči, proto by neměla chybět často na jídelníčku.

Suroviny

12 porcí

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 190 °C. Vytřeme 12 formiček olejem, nebo je vyložíme pečicím papírem.
  2. V misce smícháme polohrubou a hrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a všechno koření.
  3. Ve střední misce smícháme jablečnou šťávu, olej a vejce. Přimícháme mrkve a rozinky. Přidáme směs mouky a koření a promícháme. Formy naplníme ze 2/3 těstem a posypeme slunečnicovými semeny.
  4. Pečeme zhruba 15 minut. Bochánky jsou hotové, když se na špejli zabodnutou do jejich středu nelepí těsto. Necháme je zchladnout a vyklepneme je.

 

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na mrkvové bochánky s rozinkami. Zdravá a sladká pochoutka