×
WomanOnly

Recept: Vepřové na houbách se smetanou

Vepřové na houbách
Zdroj: Shutterstock

Recept na tuto nestárnoucí klasiku oceníte zejména během houbařské sezóny. Prim zde hrají jak jinak než čerstvé houby, které v kombinaci s vepřovým masem a smetanou chutnají zkrátka skvěle. Vepřové na houbách doplňte rýží nebo houskovým knedlíkem.

Ingredience:

  • 4 plátky vepřového masa (ideální je plec)
  • 200 g čerstvých hub
  • 2 cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • olej
  • kousek másla
  • 1 lžička sladké papriky
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno a necháme ji zpěnit na oleji s máslem. Vložíme vepřové maso a zprudka jej opečeme, aby se zatáhlo.
  2. Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a červenou paprikou a přendáme do pekáčku. Pečeme přikryté v troubě zhruba 20 minut na 180 °C.
  3. Houby si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nejprve restujeme na lžičce oleje dozlatova a poté je přendáme k masu. Pečeme přibližně další hodinu, dokud maso nezměkne. V případě potřeby podlíváme vodou.
  4. Na závěr vmícháme smetanu a necháme ve vypnuté troubě pár minut prohřát. Vepřové na houbách se smetanou podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Počet porcí: 4

Obtížnost: snadné

Čas přípravy: 1,5 hod.

 

Jak se Vám líbil tento článek?

Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*