Menu
WomanOnly

Jak připravit pangase? Tento recept je výborný pro děti

Tento recept je inspirovaný italskou kuchyní. Je jednoduchý, rychlý a oblíbený i u dětí, které z něho s železnou pravidelností vybírají olivy.

Recept na 4 porce:

  • 400g těstovin nejlépe penne
  • 250g rajčat
  • 300g filé z pangase
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce zelených oliv bez pecek
  • 100g smetany
  • sůl, pepř

Pracovní postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a slijeme.

Filé, pokud máme čerstvé, nakrájíme na proužky. Pokud použijeme zmražené, necháme ho chvíli na vzduchu povolit.

Omyjeme rajčata, rozpůlíme je a nakrájíme na kostky.

Česnek oloupeme a najemno utřeme.

Lístky rozmarýnu otrháme a nasekáme najemno.

Proužky ryby nebo lehce povolené filé asi 2min opékáme na másle s česnekem a rozmarýnem (mraženou rybu opékáme o něco déle).

Olivy nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty přidáme na pánev. Krátce společně dusíme.

Poté přilijeme smetanu, pokrm osolíme a opepříme.

Ihned smícháme s těstovinami a pod pokličkou necháme chvíli stát, aby nudle nasály omáčku a chutě se spojily.

Tip: Místo pangase se dá použít i jiné filé, např. z mořské tresky. Experimentovat se dá i s olivami a pro větší barevnost můžeme při příští přípravě použít černé olivy.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Jak připravit pangase? Tento recept je výborný pro děti