Menu
WomanOnly
Zavařování Snadné

Naučte se s námi, jak zavařit lečo na horší časy

Kateřina Beranová

Kateřina Beranová

Doba přípravy: 60 min

Pokud se chystáte na dovolenou a nechcete utrácet za jídlo v drahých restauracích, nebo si nejste jistá jestli vám bude tamní kuchyně chutnat, zavařte si sebou domácí jídlo do zásoby. Vyzkoušejte zavařit třeba lečo, kterým nepohrdne žádný člen vaší rodiny. Tak s chutí do toho, půl je hotovo! 

Maďarská pochoutka

Lečo je pokrm, který je typickým a také národním jídlem maďarů. Je připravován převážně z paprik, rajčat a cibule, které jsou dochuceny vajíčkem a dalšími ingrediencemi. Jeho příprava je velmi snadná a ani s přílohou si nemusíte příliš lámat hlavu. Podávejte ho s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Lečo – pochoutka jednoduchá na přípravu

Lečo bylo oblíbené jídlo již našich babiček nejen proto, že je velmi snadné na přípravu, ale také proto, že se připravuje ze snadno dostupných ingrediencí. Lečo má i tu výhodu, že se připravit i bez masa a je tak vhodné i pro vegetariány. Navíc pokud si ho zavaříte, vydrží vám několik měsíců a budete si na něm moct pochutnat dokonce i v zimě!

Poradíme vám, jak zavařit rajčata tak, aby neztratila svou chuť!

Zavařte si polotovar

Lečo však nemůžete zavařit se všemi ingrediencemi. Zavařuje se jen jakýsi polotovar, do kterého následně musíte ještě přidat ingredience, které dají leču tu správnou chuť. Pokud byste lečo zavařila například s vajíčkem, či s masem, nepodařilo by se vám dostatečně zavařit a zanedlouho by se vám zkazilo!

Zavařujte důkladně!

Při zavařování leča není radno spěchat, protože pokud ho odfláknete, lečo se vám zkazí do několika dnů. Dejte si tedy na čas a zavařte všechny sklenice opravdu pečlivě. Uvidíte, že se vám vaše pečlivost a pevné nervy vyplatí!

Recept na nejlepší domácí kečup s lehkým nádechem česneku

Recept: Zavařené zeleninové lečo

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli papriky, které osolíme a dáme dusit. 
  2. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, pak je nakrájíme na kousky a přidáme k paprikám a ještě chvíli podusíme. 
  3. Ještě horké plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 85 stupních.
  4. Z takto připraveného polotovaru můžeme kdykoliv připravit chutné lečo s vejci a klobásou. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme lečo, prohřejeme a zahustíme vejci a dle chuti můžeme přidat i nakrájenou klobásu.

Ohodnoťte tento recept:
3,5
Právě čtete

Naučte se s námi, jak zavařit lečo na horší časy