Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na domácí ciabattu za pár korun

Anna Cajthamlová

Anna Cajthamlová

Doba přípravy: 2 hod

Upéct domácí ciabattu, klasický italský chléb, není tak těžké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Přesvědčte se s naším receptem.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Na vál prosejte hladkou mouku, rozdrobte do ní droždí, přidejte špetku soli, olej a začněte hníst. Postupně přilévejte vlažnou vodu. Těsto je nutné hníst alespoň třicet minut, hnětacím strojem o polovinu méně. Bude pak pěkně nadýchané. 
  2. Poté jej nechte půl hodiny kynout.
  3. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a rozdělte na čtyři díly. Každý z nich ještě zpracujte a tvar prsty upravte do požadované velikosti. Přeneste na plech a nechte pár minut odpočinout. 
  4. Poté vložte do předem vyhřáté trouby na 220 ºC a pečte 20 minut dozlatova.

Tip: Olivy můžete vyměnit za sušená rajčata.

Ohodnoťte tento recept:
3,1
Právě čtete

Recept na domácí ciabattu za pár korun