Menu
WomanOnly
Omáčky a pesta Snadné

Recept na houbovou omáčku. Uvařte si oblíbený pokrm našich babiček

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 40 min

Houbová omáčka udělá u stolu radost nejednomu milovníkovi hub. Jen dávejte pozor při sbírání, ať vám v košíku neskončí nějaká ta jedovatá muchomůrka nebo satan.

Na letošní sezonu hub zatím houbaři čekají, ale až nastane, rozhodně přijde vhod mít pár houbových receptů v rukávu. Mezi ty nejběžnější patří vedle smaženice a polévky s houbami i houbová omáčka.

Pokud byste neměli na čerstvé houby štěstí, můžete sáhnout i po těch sušených, které ale namočte na pár hodin do vody. Pokud však můžete, dejte vždy přednost čerstvým houbám.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle zesklovatíme cibulku, přidáme pokrájené houby a asi lžičku drceného kmínu. Vlijeme zhruba 100 ml vývaru, promícháme a přiklopíme.
  2. Když houby pustí šťávu, přilijeme zbytek vývaru a za stálého míchání přidáme smetany, v nichž jsme si předem rozmíchali mouku. Vaříme dvacet minut.
  3. Na závěr omáčku osolíme, případně dochutíme pepřem či lžící octa. Podáváme ideálně s houskovým knedlíkem a hovězím masem.

Ohodnoťte tento recept:
4
Právě čtete

Recept na houbovou omáčku. Uvařte si oblíbený pokrm našich babiček