Menu
WomanOnly

Recept na hummus s domácím chlebem: Jednoduché, ale chutné pohoštění

Příznivce jednoduchých, ale výživných, pokrmů z kvalitních surovin tento recept jistě uchvátí. Celozrnný chléb ze sušeného droždí je nenáročný na přípravu a v hummusu se skrývá spousta cenných látek a živin.

Ingredience na chléb:

  • 350 g celozrnné žitné mouky
  • 150 g celozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa
  • 350 ml vlažné vody
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • Semínka podle chuti

Ingredience na hummus:

  • 1 plechovka cizrny nebo cca 250 g uvařené cizrny
  • 1 lžíce sezamové pasty tahini
  • 2 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř, případně chilli

Všechny přísady na chléb smícháme dohromady a důkladně promícháme. Těsto necháme v přikryté míse kynout asi hodinu a půl. Poté jej přemístíme do vymazané a vysypané formy, uhladíme a potom opět přikryjeme a necháme kynout ještě asi hodinu. Do trouby vyhřáté na 200 °C dáme nádobu s vodou, která se bude během pečení odpařovat. Také chléb potřeme vodou (může být mírně osolená) a poté vložíme do trouby. Pečeme asi 45 minut, po vychladnutí vyklopíme z formy a nakrájíme.

Výroba hummusu je ještě o mnoho snadnější. Do vhodné nádoby vložíme všechny suroviny a tyčovým mixérem je rozmixujeme. Okořeníme podle chuti a necháme v lednici alespoň hodinu uležet, aby se všechny chutě propojily.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na hummus s domácím chlebem: Jednoduché, ale chutné pohoštění