Menu
WomanOnly
Pomazánky Snadné

Recept na italské bylinkové máslo: Delikatesa, kterou si zamilujete

Adéla Svobodová

Adéla Svobodová

Doba přípravy: 60 min

Ačkoliv výroba bylinkového másla není vůbec složitá, je tato delikatesa velmi efektní. Hodí se skvěle na sváteční snídani i jako pohoštění pro hosty. Variant je navíc nespočet a fantazii se meze nekladou. Můžete použít jakékoliv bylinky či koření, zajímavou přísadou jsou i chilli papričky. Náš recept v italském duchu vám snad bude inspirací.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Máslo necháme změknout za pokojové teploty. 
  2. Stroužky česneku oloupeme a najemno utřeme či rozmačkáme. Všechny bylinky důkladně omyjeme a osušíme, následně je nasekáme nadrobno. 
  3. Česnek, bylinky a špetku soli důkladně zašleháme do másla tak, abychom docílili jejich rovnoměrného rozvrstvení. 
  4. Na pečícím papíře či potravinové folii z másla vytvarujeme váleček, který poté do papíru či folie zabalíme a necháme v lednici ztuhnout. Podáváme na čerstvém pečivu, skvělé je i rozpuštěné na vařených bramborách.

Tip: Bylinky lze použít i sušené, místo sekání je lehce rozemněte mezi dlaněmi.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na italské bylinkové máslo: Delikatesa, kterou si zamilujete