Menu
WomanOnly

Recept na koláč s rebarborou: Křehký letní koláč s bílkovou čepicí

Ačkoliv se sezóna rebarbory rychle blíží svému konci, možná ještě máte pár jejích stonků v zásobě. Pokud nevíte, jak s nimi naložit, tento recept vás zaručeně nezklame.

Ingredience na rebarborový koláč (1 menší plech):

  • 250 g polohrubé mouky
  • Půl balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 ml oleje
  • 3 žloutky
  • 8-10 lžic oleje
  • Rebarbora
  • 3 bílky
  • 40 g cukru

3 recepty na rebarborový džem i marmeládu

Mouku smícháme s kypřícím práškem a oběma druhy cukrů. Přidáme olej, žloutky a mléko, jehož množství přizpůsobíme tuhosti těsta. Když vše důkladně promícháme, získáme husté těsto, které rovnoměrně rozetřeme na menší plech. Těsto poklademe kousky oloupané rebarbory a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Mezitím ušleháme sníh z bílků a zbytku cukru, který rozetřeme na předpečený koláč a pečeme dále až do zhnědnutí, tedy přibližně dalších 10 minut.

Tip: Rebarboru můžete zkombinovat i s jinými druhy ovoce, například s jablky či jahodami.

Ohodnoťte tento recept:
3,8
Právě čtete

Recept na koláč s rebarborou: Křehký letní koláč s bílkovou čepicí