Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na listové těsto s pudinkem. Upečte si výbornou buchtu

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 60 min

Sladká pochoutka hotová raz dva? Není problém, stačí použít listové těsto. Aby nebyl výsledek suchý, doporučujeme ho zkombinovat s pudinkem. Tak jako v tomto případě.

Listové těsto je triumf, který by měla být každá kuchařka vždy v záloze. Zachrání vás totiž ve chvíli, kdy jste bezradná nebo nemáte čas či chuť připravovat těsto. Kupované listové těsto stačí vyválet a využít podle nějakého skvělého receptu. My jeden takový máme.

Koláč obsahuje kromě listového těsta ještě pudink a ovoce. Použít lze jak čerstvé, tak kompotované. Doporučit můžeme mandarinky, broskve či meruňky. Pro obměnu vyzkoušejte místo vanilkového pudinku třeba čokoládový.

Suroviny

1 porce

Na klasický plech

Postup přípravy

  1. 1Listové těsto si s předstihem vytáhneme z mrazáku, aby nám povolilo.
  2. Nejprve si uvaříme pudink dle instrukcí na sáčku, ovšem použijeme menší množství mléka (viz seznam ingrediencí). Hotový pudink necháme chvilku zchladnout.
  3. Mezitím si těsto rozdělíme na poloviny a každou z nich vyválíme do šířky vysokého plechu.
  4. První plát dáme na plech a rozetřeme na něj pudink. Na pudink naskládáme ovoce. Přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta. Tip: Spodní plát lze ještě před rozetřením pudinku poklást piškoty, koláč pak víc zasytí.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi pětadvacet minut. Hotový koláč necháme vychladnout, před podáváním ho můžeme posypat moučkovým cukrem.

 

Ohodnoťte tento recept:
3,3
Právě čtete

Recept na listové těsto s pudinkem. Upečte si výbornou buchtu