Sladká pochoutka hotová raz dva? Není problém, stačí použít listové těsto. Aby nebyl výsledek suchý, doporučujeme ho zkombinovat s pudinkem. Tak jako v tomto případě.
Listové těsto je triumf, který by měla být každá kuchařka vždy v záloze. Zachrání vás totiž ve chvíli, kdy jste bezradná nebo nemáte čas či chuť připravovat těsto. Kupované listové těsto stačí vyválet a využít podle nějakého skvělého receptu. My jeden takový máme.
Koláč obsahuje kromě listového těsta ještě pudink a ovoce. Použít lze jak čerstvé, tak kompotované. Doporučit můžeme mandarinky, broskve či meruňky. Pro obměnu vyzkoušejte místo vanilkového pudinku třeba čokoládový.
Postup přípravy
- 1Listové těsto si s předstihem vytáhneme z mrazáku, aby nám povolilo.
- Nejprve si uvaříme pudink dle instrukcí na sáčku, ovšem použijeme menší množství mléka (viz seznam ingrediencí). Hotový pudink necháme chvilku zchladnout.
- Mezitím si těsto rozdělíme na poloviny a každou z nich vyválíme do šířky vysokého plechu.
- První plát dáme na plech a rozetřeme na něj pudink. Na pudink naskládáme ovoce. Přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta. Tip: Spodní plát lze ještě před rozetřením pudinku poklást piškoty, koláč pak víc zasytí.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi pětadvacet minut. Hotový koláč necháme vychladnout, před podáváním ho můžeme posypat moučkovým cukrem.