Pokud upřednostňujete sladké snídaně nebo jen máte chuť mlsat a zároveň jste fanoušek zdravého životního stylu, čtěte dále. Celozrnná špaldová mouka dělá lívanečky prospěšnějšími pro vaše tělo, ricotta zajišťuje jejich jemnost a vláčnost a banán s třtinovým cukrem jim dodává lehce sladkou chuť.
                    
                                    Postup přípravy
                                    - V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a ricottou. 
 - Přidáme vejce, mléko, cukr a půl banánu. 
 - Těsto prošleháme a postupně dávkujeme na rozpálenou pánev (teflonovou můžete použít zcela bez tuku, případně s velmi malým množstvím oleje). Každý lívaneček smažíme na středním plameni asi 3 minuty z každé strany. 
 - Hotové lívance ozdobíme zbylou půlkou banánu, jogurtem či zakysanou smetanou, nebo čímkoliv dalším podle vaší chuti.
 
  Ingredience (na 4-5 malých lívanečků):
- 40 g špaldové mouky
 
- Půl lžičky prášku do pečiva
 
- 120 g ricotty
 
- 1 vejce
 
- 50-80 ml mléka
 
- Lžička třtinového cukru
 
- Banán
 
- Případně jogurt na ozdobu, olej