Menu
WomanOnly
Recepty na sladké Snadné

Recept na lívance s ricottou a banánem. Dopřejte si luxusní snídani

Adéla Svobodová

Adéla Svobodová

Doba přípravy: 20 min

Pokud upřednostňujete sladké snídaně nebo jen máte chuť mlsat a zároveň jste fanoušek zdravého životního stylu, čtěte dále. Celozrnná špaldová mouka dělá lívanečky prospěšnějšími pro vaše tělo, ricotta zajišťuje jejich jemnost a vláčnost a banán s třtinovým cukrem jim dodává lehce sladkou chuť.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a ricottou. 
  2. Přidáme vejce, mléko, cukr a půl banánu. 
  3. Těsto prošleháme a postupně dávkujeme na rozpálenou pánev (teflonovou můžete použít zcela bez tuku, případně s velmi malým množstvím oleje). Každý lívaneček smažíme na středním plameni asi 3 minuty z každé strany. 
  4. Hotové lívance ozdobíme zbylou půlkou banánu, jogurtem či zakysanou smetanou, nebo čímkoliv dalším podle vaší chuti.

Ingredience (na 4-5 malých lívanečků):

  • 40 g špaldové mouky
  • Půl lžičky prášku do pečiva
  • 120 g ricotty
  • 1 vejce
  • 50-80 ml mléka
  • Lžička třtinového cukru
  • Banán
  • Případně jogurt na ozdobu, olej

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na lívance s ricottou a banánem. Dopřejte si luxusní snídani