Menu
WomanOnly

Recept na polentový koláč s tvarohem a meruňkami: Klasika v novém kabátu

Meruňkový koláč je letní stálicí snad každé domácnosti. Nejspíš máte svůj ověřený recept, nemusíte se však bát ani experimentovat. S kukuřičnou polentou a celozrnnou moukou vykouzlíte zdravější koláč s originální chutí.

Ingredience (koláčová forma):

  • 50 g másla
  • 3 vrchovaté lžíce medu
  • 50 g polenty
  • 50 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 2 nízkotučné tvarohy (500 g)
  • 1 lžička jedlé sody
  • Meruňky
  • Skořice

Poradíme vám skvělý recept na meruňkový koláč s drobenkou

Změklé máslo smícháme s medem. Přidáme mouku, polentu, jedlou sodu a vejce a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme oba tvarohy a vymícháme husté těsto. Formu vyložíme pečícím papírem, navrstvíme na něj těsto, které poklademe meruňkami a posypeme skořicí. Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme do ztuhnutí těsta, což trvá asi 40 minut.

Tip: Meruňky můžete použít jak čerstvé, tak kompotované. Chutnou variací jsou také švestky.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na polentový koláč s tvarohem a meruňkami: Klasika v novém kabátu