Menu
WomanOnly
Polévky Snadné

Recept na polévku z červené čočky: Zdravá pochoutka, která zasytí

Adéla Svobodová

Adéla Svobodová

Doba přípravy: 30 min

Červená čočka je velice zdravá a je vhodné ji zařazovat do jídelníčku častěji. Nespornou výhodou je fakt, že ji není potřeba předem namáčet a její příprava je tedy mnohonásobně kratší než u jiných luštěnin. Dejte jí šanci a vyzkoušejte třeba tuto lahodnou polévku.

Suroviny

3 porce

Postup přípravy

  1. Čočku vsypeme do vroucího zeleninového vývaru (množství volíme podle požadované hustoty polévky, přibližně 1 litr). 
  2. Mrkev a celer nakrájíme na menší kusy a přidáme k čočce. 
  3. Vše vaříme do měkka, což trvá asi 20 minut. Před koncem doby varu přidáme prolisovaný česnek. 
  4. Poté vše důkladně rozmixujeme a dochutíme kořením. Zakysanou smetanu můžeme použít buďto na zjemnění nebo na ozdobení na talíři.

Ohodnoťte tento recept:
4
Právě čtete

Recept na polévku z červené čočky: Zdravá pochoutka, která zasytí