Menu
WomanOnly

Recept na polévku z červené řepy. Zachutná vám teplá i studená

Zeleninové polévky jsou hit poslední doby a nabízejí snad neomezené množství receptů. Co tentokrát zkusit tu z červené řepy? Svémilovníky nezklame a odpůrce příjemně překvapí.

Přinesli jste si z dětství do dospělosti averzi na červenou řepu? Pak je nejvyšší čas to změnit. Tato kořenová zelenina je plná vitaminů i minerálů a především – skvěle chutná.

Přes léto je ideální na přípravu salátů, nebojte se ji zkombinovat také s ovocem či ořechy. Smícháním s jablkem a vlašskými ořechy vytvoříte chutnou a vydatnou svačinku nejen pro horké dny. Na večer je pak ideální právě polévka, kterou můžete klidně jíst i zastudena.

3 zdravé recepty z červené řepy

Na 4 porce:

  • lžíce másla
  • 1 cibule
  • 500 g červené řepy
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 1 l vývaru
  • 4 středně velké brambory
  • 1 mrkev
  • sůl, pepř

Polévka z červené řepy postup:

1. Cibuli nakrájenou nadrobno krátce orestujeme na rozpuštěném másle. Přidáme oloupanou červenou řepu nakrájenou na tenké plátky. Posléze přidáme rajský protlak, vývar a necháme vařit, dokud řepa částečně nezměkne.

2. Následně do hrnce přidáme tenké plátky mrkve a kostičky brambor. Vaříme doměkka. Téměř hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a na závěr ochutíme solí a pepřem.

3. Polévku podáváme studenou či teplou, ozdobenou zakysanou smetanou, případně nastrouhaným sýrem.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na polévku z červené řepy. Zachutná vám teplá i studená