Menu
WomanOnly
Nápoje Snadné

Recept na rybízovou šťávu za studena

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 2 hod

Čerstvá rybízová šťáva v létě přináší nejen příjemné osvěžení, ale pokud je připravena za studena, je i zdrojem spousty vitamínů. Jak si ji připravit?

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

1. den: Omytý rybíz přelijeme litrem horké vody, přidáme lžičku kyseliny citronové a necháme 24 hodin louhovat.

2. den: Rybízovou směs zcedíme nejlépe přes hadřík nebo jemné sítko, ale nepasírujeme, dužina by se ve šťávě kazila. Pak přidáme cukr a necháme opět jeden den odležet.

3. den: Šťávu promícháme, aby se cukr úplně rozpustil a nakonec přidáme špetku kyseliny sorbové, která šťávu uchrání před zkažením. Tím je šťáva hotová, přelijeme ji do lahví a můžeme začít konzumovat.

2 recepty na rybízovou štávu. Klasika nebo za studena

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na rybízovou šťávu za studena