Menu
WomanOnly
Recepty na oběd Snadné

Recept na špagety carbonara se smetanou: Sytý oběd s nádechem Itálie

Adéla Svobodová

Adéla Svobodová

Doba přípravy: 20 min

Těstoviny jsou velmi oblíbeným pokrmem, neboť je možné je připravit velmi rychle a zasytí. Pokud se také řadíte mezi fanoušky italské kuchyně, vyzkoušejte s námi špagety carbonara. Smetana sice do původního receptu nepatří, dodá však celému pokrmu ještě větší jemnost.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme al dente
  2. Mezitím nakrájíme pancettu či slaninu na kostičky a osmažíme na pánvi do zezlátnutí. 
  3. V misce smícháme vejce, žloutky, smetanu, sýr a sůl s pepřem. Ke slanině potom přidáme česnek a minutu prosmažíme. 
  4. Obsah pánve i misky poté přidáme k horkým těstovinám, dále již nevaříme. Dosáhneme tak toho, že se vejce prohřejí, ale nesrazí, získáme tedy dokonale krémovou konzistenci. 
  5. Můžeme podávat s částí strouhaného sýra na posypání.

Ohodnoťte tento recept:
3,2
Právě čtete

Recept na špagety carbonara se smetanou: Sytý oběd s nádechem Itálie