Menu
WomanOnly

Recept na zapečené filé s kari rýží: Oběd, který se sám uvaří

Nechce se vám vymýšlet žádný složitý recept na víkendový oběd? Máme pro vás skvělý tip na jídlo, které se udělá téměř samo.

Zapečené rybí filé se smetanou a kari rýží vás překvapí snadnou přípravou a lahodnou chutí. Jídlo bude hotové za půl hodiny a vy budete muset vynaložit jen minimální úsilí.

Na dvě porce si připravte:

1 hrnek rýže
1 lžičku kari koření
hřebíček
špetku soli
1 cibuli
2 větší kousky tresky nebo jiného rybího filé
1 kelímek zakysané smetany
pár plátků tučnějšího sýra (např. Královský)

Začněte přípravou rýže. Do hrnce si nalijte trochu oleje a až bude rozpálený, osmahněte na něm opranou rýži. Poté do ní přidejte sůl a kari a pořádně promíchejte. Zalijte vodou (1,5 hrnku), přisypte trochu hřebíčku a přiklopte pokličkou.

Pokud máte elektrický sporák, nechejte plotýnku nastavenou na nejvyšší teplotu a až začne poklička nadskakovat, tak ji vypněte, hrnec na chvíli odstavte a poté vraťte na plotýnku. Máte-li plynový vařič, postupujte stejně, ale plyn nevypínejte, jen jej ztlumte. Rýže by v obou případech měla být hotová za 20 minut.

Než se vám uvaří rýže, pusťte se do ryby. Vezměte si menší pekáč, nalijte do něj olej a dno vyložte na kolečka nakrájenou cibulí. Poté na ni položte nasolenou a opepřenou rybu. Vše zalijte zakysanou smetanou a dejte péct na cca 180 °C. Pečte asi 25-30 minut.

Deset minut před vytažením dejte na filé sýr, aby se krásně roztekl. Rýže bude po uvaření měkká a žlutá a ryba se bude ve smetanovocibulové omáčce jen rozpadat.

Ohodnoťte tento recept:
2,8
Právě čtete

Recept na zapečené filé s kari rýží: Oběd, který se sám uvaří