×
WomanOnly

3 tipy na recept na jahodovou zmrzlinu

Recept na jahodovou zmrzlinu

První jahody se začínají objevovat na našich záhoncích a milovníkům těchto červených dobrot plesá srdce. Jahody se hodí na nejrůznější druhy zpracování, můžete je mlsat jen tak, upéct z nich bublaninu, připravit marmeládu nebo třeba zmrzlinu. My přinášíme tipy právě na toto ledové potěšení, a to hned ve třech variantách.

Na jakodovou zmrzlinu vybírejte dostatečně zralé plody. Hodí se i takové, které nejsou dost hezké nebo jsou už mírně přezrálé. Vždy je pečlivě očistěte, zbavte lístků a omyjte.

Jahodová zmrzlina se smetanou

  • čerstvé jahody
  • krystalový cukr
  • smetana
  • mléko

Jahody rozmixujeme do hladka spolu s cukrem, pak přidáme smetanu na šlehání a trochu mléka. Případně ještě dosladíme, směs může být trochu sladší, po zmrazení nebude její chuť tak výrazná. Hmotu pak nalijeme do formičky na nanuky nebo do uzavíratelné nádoby a dáme zmrazit.

Recept na jahodovou polevu na zmrzlinu. Dobrotu příjemně osvěží

Pravá krémová jahodová zmrzlina

  • 270 g jahod
  • 200 g kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce mascarpone

Vše rozmixujeme do naprosto hladké hmoty, případně dosladíme cukrem krystal a nalijeme do kovové misky, která zajistí rychlejší tuhnutí. Před tím, než dáme misku i s jahodovou hmotou do mrazáku, vložíme do ní metličku. Tou pak budeme celou směs pravidelně promíchávat, aby nevznikaly krystalky. Minimálně sedmkrát takto hmotu promícháme, pak metličku vyndáme a necháme zmrzlinu ztuhnout úplně.

Nejnovější recepty: Lahodné jahodové řezy na plech se smetanou

Netradiční domácí jahodová zmrzlina

  • jahody
  • kokosové mléko
  • moučkový cukr
  • mascarpone

Postup je stejný jako u předchozího receptu. Zmrzlina není tolik hutná, má svěží chuť a výborně chutná ozdobená mátovými lístky nebo politá mátovým krémem.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*