×
WomanOnly

6 nejvíc neoblíbených jídel aneb co jen tak nedáme do pusy

Zdroj: Shutterstock.com

Co máš rád/a k jídlu a co naopak nesnášíš? Jedna z častých otázek, kterou dostanete ze začátku vztahu od svého partnera. Také jedna z otázek, když se učíte cizí jazyk. Máte nějaké oblíbené jídlo? A oproti tomu pokrm, který byste nikdy nedali do úst. Už jen pohled na dané jídlo vám vadí?

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Mořské plody, ústřice, krevety apod.

Viděli jste Slunce seno erotika, když se obyvatelé z Hoštic vydali na hromadnou dovolenou do Itálie? Místní Italové své hosty pohostili mořskými plody. A jaká byla reakce? Šok a odpor! Dnes lidé více cestují a zkouší cizokrajné pokrmy, avšak stále se najdou zdrženliví lidé, kteří neholdují exotickým kuchyním a raději volí jistotu.

Na druhou stranu je škoda nevyzkoušet místní kuchyni a typické produkty dané země, avšak někdy se jedná o opravdu nevábné jídlo. Třeba takové krevety ještě s nožičkama a očima.

Dršťky

Dršťková polévka patří mezi oblíbené pokrmy v jídelnách, kde se stravují hlavně muži. Co to vlastně jsou dršťky? Dršťky se vytváří z vyčištěných předžaludků, které se následně povaří. Nejčastěji se užívají hovězí a kuřecí dršťky, méně pak vepřové.

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Játra, ledvinky, srdíčko

Játra často nepředstavují takové „zlo“, horší jsou ledvinky nebo srdíčko. Přesto je řada lidí, kteří ani játra nedají do pusy. Už jen pohled nebo zápach daných produktů způsobuje nemilovníkům nevolnost.

Koprovka a špenát

„Co máme dnes k obědu?“ „ Koprovku… „ „Fůůůj!“, takto často probíhá rozhovor ve školní jídelně. Koprovka a špenát patří mezi méně oblíbené pokrmy u dětí ve školních jídelnách a odpor často následuje až do dospělosti. Odpor způsobuje jak barva, tak i chuť, což způsobuje problém dané jídlo pozřít.

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Sýry

Trh nabízí celou škálu sýrů – ementál, eidam, hermelín, niva, parmazán, tvarůžky, taveňák… Najdou se lidé, kteří nemají rádi jen jeden či dva druhy sýrů (nejčastěji jsou to niva, hermelín nebo tvarůžky), ale pak jsou takoví, kteří by nedali do pusy ani jeden ze sýrů, a v neposlední řadě jsou lidé, kteří ani sýr nemůžou a to z důvodu alergie na laktózu.

Naopak je mezi námi řada milovníků sýrů, kteří by mohli jakýkoliv druh sýru jíst po kilech!

Houby

Obdobně jako u již zmiňovaných pokrmů, tak i houby jsou někým milované, jiným nenáviděné. Často lidé uvádí, že jim vadí nejen zápach, ale hlavně mazlavost a zvláštní chuť. Aspoň se lidé, co nejí houby, nemusí bát otravy z hub…



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*