Menu
WomanOnly
Škola vaření

Bramborová kaše: Pár jednoduchých pravidel, jak ji správně uvařit

Adéla Svobodová

Adéla Svobodová

2. 10. 2014

Možná si říkáte, že připravit bramborovou kaši umí každý začátečník, ale není tomu tak. Uvařit kaši se správnou konzistencí, bez hrudek a lahodně krémovou, je věda. Vyzkoušejte naše tipy, které vám pomohou přiblížit se k ideálu.

Výběr brambor na bramborovou kaši

Základem je vybrat správný typ brambor. Ty, které jsou vhodné na přípravu pyré a kaší, naleznete v obchodech pod označením C. Tento typ je nejvíce moučnatý, je však možné, že vám bude vyhovovat i druh označený písmenem B. Samozřejmostí je vybrat brambory bez známek plísní nebo jiných poškození.

Příprava

Na čtyři porce bramborové kaše budete potřebovat asi kilogram brambor. Oloupejte je a důkladně propláchněte studenou vodou. Brambory nakrájejte na kousky a dejte je vařit do osolené vody asi na 20 minut. Doba vaření se může mírně lišit, proto brambory raději ochutnejte, zda jsou dostatečně měkké.

Šlehání kaše

Uvařené a slité brambory rozšlehejte ručním šlehačem. Nejprve na nízké otáčky, poté výkon zvyšte. Nakonec přidejte asi 250-300 ml teplého mléka, 80 g másla a sůl podle chuti. Vše ještě důkladně vyšlehejte do hladka.

Aby nebyla nuda

Pokud chcete kaši nějak ozvláštnit, můžete ji posypat osmahnutou cibulkou či čerstvými bylinkami. Osvědčeným nápadem je také přidání zeleniny přímo do základu kaše. Skvěle se hodí mrkev či brokolice, které můžete uvařit přímo s bramborami.

Ohodnoťte tento článek:
4,5
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Bramborová kaše: Pár jednoduchých pravidel, jak ji správně uvařit