×
WomanOnly

Co je potřeba k profesionální výrobě pizzy?

Pizza
Zdroj: Shutterstock

Pizza patří po celém světě k vůbec nejoblíbenějším pokrmům, Česká republika v tomto ohledu není výjimkou. Bohužel spousta tuzemských podniků nevyniká zrovna valnou kvalitou pokrmů. Často v tom hraje roli nedostatečné vybavení. K profesionální výrobě pizzy je nutné mít alespoň několik základní pomůcek.

Pec na pizzu

Nejdůležitějším prvkem, který by při přípravě tohoto tradičního italského jídla neměl chybět v žádné restauraci, jež se na něj specializuje, je samozřejmě pec na pizzu. Rozhodně si nevystačíte s klasickou troubou, na to hned zapomeňte. Moderní pece na pizzu jsou přesně uzpůsobeny běžným velikostem pokrmu, navíc jej dokážou z čerstvého těsta a surovin upéct během cca 3 minut, někdy dokonce ještě rychleji.

Při výběru konkrétní pece na pizzu si všímejte toho, kolik porcí se dá naráz upéct. Jistě to ovlivní velikost vaší restaurace, respektive intenzita podávání jídel. V současné době se asi nejvíce vyplatí investovat do elektrické pece, která je dostatečně výkonná a nenáročná na údržbu.

Abyste pizzu z pece mohli snadno a profesionálně vytahovat, aniž byste se spálili, rozhodně investujte také do lopaty na pizzu.

Přípravné přístroje

Upéct pizzu je snadnou záležitostí, máte-li dobrou pec. Horší to může být se samotnou přípravou těsta, aby dobře vykynulo a mělo požadované parametry. Hnětení a zadělávání ručním způsobem je dnes už neekonomické a zdlouhavé. Raději si pořiďte automatické hnětače těsta. Pomoci vám může rovněž kynárna. Ta dokonce bývá zabudovanou součástí některých špičkových pecí na pizzu.

Jakmile budete mít alespoň výše uvedené přístroje, dělání pizzy pro vás a vaše zaměstnance bude snadnou záležitostí, která vás jistě bude bavit a naplňovat, pakliže rádi vaříte. Možná si nakonec menší pec na pizzu pořídíte i domů, kde ji pak využijete při přípravě lahodné pizzy pro členy vaší rodiny.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*