Menu
WomanOnly
Recepty na pečení

Dva recepty na malinový koláč. Zkuste krém i drobenku!

Maliny se dají mlsat jen tak, ale když už se vám to omrzí, existuje spousta způsobů, jak je využít i jinak. Kromě sirupů, zmrzliny či marmelády můžete upéct třeba i výborný malinový koláč. Bude mít jemně nakyslou a osvěžující chuť, kterou v letním horku ocení snad každý.

Receptů na malinový koláč je všude možně bezpočet. Existují takové, které zvládne upéct i úplný začátečník, ale na jiném se může vyřádit i opravdový kulinářský mistr. My vám přinášíme od každého jeden. Vyberte si podle svých schopností, ale také nálady a momentálních okolností.

Malinové listí? Zázrak přírodní medicíny!

Recept na malinový koláč s krémem

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 350 g malin
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 citron
  • 200 g másla
  • 1 lžíce polohrubé mouky na vysypání
  • na krém: 150 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 150 g cukru moučka, 300 ml mléka
  • na polevu: balíček dortového želé

Nejprve nastrouháme kůru z citronu a smícháme ji s rozpuštěným máslem, moukou a moučkovým cukrem a vypracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout.

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, pak do ní natáhneme těsto a vytlačíme ho i přes okraje. Pečeme na 175 °C.

Recept na originál cheesecake z mascarpone. Zkuste ho třeba s ovocem

Než těsto vychladne, připravíme si krém. Do mléka nasypeme hladkou mouku a směs uvaříme, když vychladne, přidáme máslo a moučkový cukr. Krém nalijeme na korpus a poskládáme na něj maliny, které potřeme želé připraveným podle návodu.

Tip: Tento koláč chutná skvěle i s jinými druhy ovoce.

Rychlý malinový koláč s drobenkou

  • hrnek cukru krystal
  • hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • hrnek hrubé mouky
  • balíček prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • hrnek polohrubé mouky
  • 500 g ovoce
  • na drobenku: hrubá mouka, máslo, cukr

Ze všech ingrediencí kromě malin umícháme hladké těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Maliny omyjeme a přebereme a pokládáme na těsto. Pak je zasypeme strouhankou a koláč pečeme zhruba na 170 °C asi 30 minut. Zda-li je upečený, zjistíme špejlí. Když ji zapíchneme do těsta a zůstane čistá, je hotovo.

Ohodnoťte tento recept:
3,3
Právě čtete

Dva recepty na malinový koláč. Zkuste krém i drobenku!