×
WomanOnly

Jak marinovat tofu: Tři skvělé marinády, které vás budou bavit

Zdroj: Shutterstock.com

Tofu, zvláště pak to neochucené, je samo o sobě téměř bez chuti. Pokud jej však naložíte do dobré marinády, získáte pochoutku, nad kterou se budete ještě dlouho olizovat. Vyzkoušejte třeba jednu z našich osvědčených.

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Sladkokyselá marináda

Ingredience:

2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 lžíce medu
2 lžíce citronové šťávy
Malá hrst tymiánu

Vše důkladně promícháme a poté přidáme nasekaný tymián. Do marinády vložíme plátky nebo kostičky tofu a marinujeme asi hodinu. Poté tofu opečeme na pánvi a podáváme například s čínskými nudlemi a zeleninou.

Středomořská marináda

Ingredience:

Olej
Hrst čerstvé nebo sušené bazalky
Hrst oregana nebo provensálského koření
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového pyré
Sůl, pepř

Nasekané bylinky, rozmačkaný česnek a rajčatové pyré smícháme ve vhodné nádobě. Směs lehce zalijeme olejem, přidáme sůl a pepř a alespoň na dvě hodiny vložíme tofu. Vše pak krátce prohřejeme a podáváme s pečenými bramborami a olivami či salátem s balkánským sýrem.

Pikantní marináda

Ingredience:

Olivový olej
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce sójové omáčky
Hrst sušených rajčat
2 stroužky česneku
1 chilli paprička nebo lžička chilli koření

Do olivového oleje přidáme na drobno nasekaná sušená rajčata, chilli papričku a utřený česnek. Přimícháme hořčici a sójovou omáčku, případně koření podle chuti. Do této marinády naložíme tofu alespoň na jednu hodinu a poté opékáme či grilujeme.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*