Vánoce jsou svátky klidu a míru a ne pečících maratónů. Pokud byste se večer místo zdobení perníčku raději dívaly na pohádku, inspirujte se našimi triky, jak výrobu vánočního cukroví urychlit.
1. Využijte sklenici
Pytlík na zdobení se vám bude lépe plnit, pokud jej vložíte do sklenice, a kraje pytlíku přetáhnete přes její okraje.
2. Obrňte mixér
Nedělejte si v kuchyni zbytečně nepořádek. Pokud se chystáte něco mixovat, do papírového talíře vystřihněte díry, a na mixér ho natáhněte. Teď už těsto nebude nikam stříkat.
3. Plastová stříkačka
Na zdobení cukroví si pořiďte plastovou stříkačku.
4. Košíčky z pečícího papíru
Pro košíčky na muffiny nemusíte běžet do obchodu. Stačí, pokud z pečícího papíru nastříháte čtverečky, které poté vytvarujete podle sklenice.
5. Práskněte s tím
Než dáte těsto na dort do trouby, upusťte nejprve formu z malé výšky na pevný povrch. Potlačíte tím nevzhledné bubliny.
6. Avokádo místo másla
Pokud vám při pečení došlo máslo, nahraďte ho avokádem. Bude to dokonce zdravější.
7. Zdobte už při pečení
Muffiny se dají ozdobit prakticky čímkoliv. Přidejte do nich chvilku před tím, než se dopečou, třeba marshmallow a máte o práci míň.
8. Ztvrdlý cukr rozehřejte
Pokud vám ztvrdnul hnědý cukr, otevřenou nádobu zakryjte mokrým kapesníkem a dejte na půl minuty do mikrovlnky.
9. K cukru chleba
Jestli se bojíte, že ztvrdne znova, schovejte k němu do krabičky kousek obyčejného chleba.
10. Dvě polevy jednou ranou
Rychlého dvoubarevného zdobení dosáhnete tak, že do zdobícího pytlíku dáte dva sáčky s různými polevami.
11. Krajka
Originálním a šalamounským řešením otázky zdobení je pocukrovat svůj výtvor skrze ozdobnou krajku.
12. Zvláčňující jablko
Napečené sušenky vám neztvrdnou, pokud je budete uchovávat s kouskem jablka.
13. Neposedná skořápka
Zatoulaný kousek skořápky ve vajíčku snadněji vyndáte namočeným prstem.