×
WomanOnly

Jak správně rozmrazovat maso? Výhody a nevýhody všech způsobů

Zdroj: Shutterstock.com

Několikrát se mi stalo, že jsem zapomněla vyndat maso z mrazáku den předem a na rychlo jsem ho rozmrazovala v mikrovlnce, ale vždycky se mi uvařilo samo a vypadalo příšerně. Někdy se vám může také stát, že se nerozmrazí ani přes noc. Máme pro vás pár tipů, jak si maso pořádně rozmrazit.

V lednici

Možná se vám to zdá divné, ale je lepší rozmrazit maso v lednici než při pokojové teplotě, pokud ho totiž necháte na lince, podpoříte v něm růst bakterií. Maso se v lednici rozmrazuje 1 – 2 dny, ale neměla byste ho tam nechávat déle jak 3 dny. Maso pouští šťávu, která může způsobit, že bude maso chutnat po krvi. Tuto šťávu byste měla slít, vyndat maso z obalu a nechat ho volně na talíři nejlépe přikryté utěrkou.

Ve vodě

Pokud si na to znovu vzpomenete dříve, zkuste nalít do mísy STUDENOU vodu a maso rozmrazit v ní. Vždy mějte maso zabalené v původním obalu, aby se k němu nedostaly bakterie. V teplé vodě by se nemělo maso rozmrazovat vůbec (rozdíly teplot masa a vody se budou déle vyrovnávat, tím se prodlouží rozmrazování).

V mikrovlnce

Pokud ho potřebujete rozmrazit opravdu narychlo, a nic jiného než mikrovlnka nezbývá, musíte počítat s tím, že budete muset maso hodně hlídat. Pokud ho tam necháte dlouho nebo na špatný stupeň, budou okraje opečené a vnitřek masa stále zmrzlý.

Buďte vynalézavá

Některé ženy zkouší dávat maso na slunce nebo na topení. U toho je riziko, že se maso zkazí. To zjistíte jednoduše tím, že si k němu přičichnete. Pokud si nejste jista, zda je ještě dobré nebo ne, je lepší ho vyhodit. Neponechejte nic náhodě.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*