×
WomanOnly

Jak uchovat vlašské ořechy? Známe 4 ověřené způsoby

Jak uchovat vlašské ořechy
Zdroj: Pixabay

Pokud máte na zahradě nějaký ten ořešák, zbystřete – nadcházející podzim je ideální dobou pro sběr zralé úrody. Jenže co když nevíte, jak uchovat vlašské ořechy, aby vydržely až do další sezóny? Poradíme vám osvědčené způsoby!

Jak uchovat vlašské ořechy
Zdroj: Pixabay

1. Jak uchovat vlašské ořechy – mrazák

Jednoduchým a přitom účinným způsobem, jak skladovat vlašské ořechy, je uložit je do mrazáku. Tam se o ně nemusíte bát zhruba tři čtvrtě roku – po celou dobu si uchovají svůj vzhled a hlavně chuť. Ještě než vlašské ořechy zmrazíte, uložte je do uzavíratelné plastové krabičky či sáčku – je totiž potřeba zabránit kontaktu s jinými potravinami.
Až je budete potřebovat třeba na cukroví, jednoduše vyndáte pár kousků, které můžete hned po rozmrznutí použít při pečení či vaření. S takto uchovávanými vlašskými ořechy je radost pracovat, jelikož se velmi snadno krájí a strouhají.

2. Jak skladovat vlašské ořechy – lednice

Dalším způsobem, jak uchovat vlašské ořechy, je uložit je do ledničky. Zde sice vydrží zhruba o polovinu kratší dobu než v mrazáku, ovšem pokud se je chystáte všechny spotřebovat o letošních Vánocích, je to dostačující doba. Stejně jako v případě ukládání do mrazáku ořechy nejprve zapečeťte v krabičce či pytlíku.

3. Jak uchovat vlašské ořechy – med

K o trochu důmyslnějším metodám, jak skladovat vlašské ořechy, patří naložit je do medu. Budete k tomu potřebovat nějaké větší sklenice, aby se vám do nich vlašské ořechy vešly – například zavařovací. Sklenice naplňte vodou a medem v poměru 1 ku 1 a pořádně zamíchejte. Poté přidejte vlašské ořechy, zapečeťte a uložte na tmavé místo.

4. Jak skladovat vlašské ořechy – zavaření

Když už byla řeč o zavařovačkách, tradičním způsobem, jak uchovat vlašské ořechy je jejich zavaření. Nejprve zavařovací sklenice naplňte ořechy a zapečeťte víčkem. Poté vařte ve vodě tak, aby byly sklenice zcela potopené (praktické je nějak je zatížit). Vlašské ořechy byste měli zavařovat zhruba hodinu a půl při teplotě 85 stupňů Celsia. Sklenice s ořechy po vytáhnutí ochlaďte a uložte na tmavé a suché místo.

Tip na závěr

Ještě před skladováním vlašských ořechů nechte své úlovky pořádně proschnout na slunci. A nikdy vlašské ořechy neuchovávejte ve vlhkém prostředí. To je mimořádně důležité – ve vlhku by olej ve vlašských ořeších mohl zoxidovat a ořechy by tak přišly o své vlastnosti.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*