Menu
WomanOnly
Apetit

Jak uvařit brambory? Naučte se to třemi různými způsoby!

Říkáte si, že na vaření brambor se nedá vymyslet vůbec nic nového ani zajímavého? Pak se určitě budete divit! Lidé jsou totiž velmi vynalézaví, a tak povýšili vaření brambor na vyšší úroveň.  Zkuste s námi upravit brambory trochu jinak a uvidíte, že nebudete litovat. Zachutnají celé vaší rodině!

Stará dobrá klasika

Pokud jste úplný kuchařský začátečník, pak musíte začít od základů, protože i mistr se je musel naučit. Vezměte tedy vámi zakoupené, nebo sklizené brambory a pečlivě je oloupejte škrabkou. Nakrájejte je na vámi požadované kousky a nechte je chvíli odmočit ve studené vodě. Tak se brambory zbaví škodlivého škrobu.

Poté dejte brambory do hrnce s čistou vodou, osolte a přidejte trochu kmínu. Doba, po kterou je nutné brambory vařit se různí podle odrůdy. Proto do nich zkuste píchnout nožem, abyste poznala, jestli už jsou měkké. Nakonec brambory slijte za pomocí pokličky a podávejte.

Brambory z mikrovlnky

Může se to zdát, jako naprostý nesmysl, ale věřte, že brambory z mikrovlnné budou chutnat naprosto stejně, jako ty z vody. Navíc jsou udělané během pěti minut. Brambory jednoduše oloupejte a nakrájejte na kousky. Vložte je na papírovou utěrku a zabalte je do ní. Nakonec tento balíček dejte do igelitového sáčku, ten pokapejte vodou a nechtě 5 minut vařit v mikrovlnné troubě.

Brambory v páře

Vaření v páře je velmi zdravá a zároveň módní záležitost, proto neváhejte a vyzkoušejte to také! Nové brambory kartáčkem omyjeme, podélně nakrájíme a vložíme do spodního patra, nakonec posypeme celerovou natí.

Brambory není třeba loupat. Jednak je slupka velice jemná, jednak se v co nejvyšší míře uchovají „bramborový“ vitamin C a draslík. Ale samozřejmě loupané brambory se vaří naprosto stejně. Brambory před vaření nesolíme!

Ohodnoťte tento článek:
5
Právě čtete

Jak uvařit brambory? Naučte se to třemi různými způsoby!