Menu
WomanOnly
Kuřecí maso Snadné

Kuskus jako zdravý zázrak plus recept na Kuřecí steak na grilu se salátem z kuskusu

Adéla Beranová

Adéla Beranová

Doba přípravy: 30 min

Rozhodla jste se zhubnout, nějakou dobu už držíte dietu, ale začínají vám docházet nápady na dietní jídla? V tom případě je ten pravý čas začít s kuskusem. Můžete ho připravit na tisíc způsobů, a to navíc neuvěřitelně rychle.

Kuskus nebo taky couscous je jako pokrm rozšířený především v Severní Africe. Jde vlastně o krupici z ječmene, pšenice či prosa tvarovanou do malých kuliček. K dostání je i v celozrnné variantě, která je samozřejmě zdravější. Kuskus se dá jíst jako příloha k masu, se zeleninou, ale i na sladko.

50 gramů syrového kuskusu odpovídá asi 100 g v uvařeném stavu a toto množství má asi 180 kcal. Kuskus obsahuje velké množství sacharidů, ale také bílkovin a vitamínu D, dále pak vápník, železo a fosfor.

Kuřecí steak na grilu se salátem z kuskusu

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Pro přípravu kuřecího steaku je ideální gril, pokud ho ale nemáte k dispozici, stačí prso osmažit na pánvičce. Nezapomeňte ho důkladně okořenit a osolit, lépe také chutná připravené na másle.
  2. Kuskus nasypte do misky a zalijte vroucí vodou. Nechte sedm až deset minut odstát, pak ho osolte, případně mírně okořeňte a přidejte na kousky nakrájenou zeleninu.
  3. Tím je rychlý a dietní oběd na světě.

Tip: Kuskus můžete kombinovat prakticky s čímkoli. Skvěte chutná třeba i smíchaný s konzervou tuňáka, trochou naložené kukuřice a zasypaný parmezánem. Fantazii se ale meze nekladou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Kuskus jako zdravý zázrak plus recept na Kuřecí steak na grilu se salátem z kuskusu