×
WomanOnly

Podzimní krémové recepty: Pochutnejte si na dýni, houbách i čokoládě

Zdroj: Philadelphia

Vůně podzimu jsou spjaty nejen s houbařskou sezónou, ale poslední roky se stále oblíbenější dýní, která dokáže udělat víc, než jen parádu. Dýně patří již tradiční podzimní lahůdce a pro svou neutrální chuť se stala univerzální přísadou v teplé i studené kuchyni. Chybět ale nesmí ani hřejivý dezert.

Zdroj: Philadelphia
Zdroj: Philadelphia

Dýňová polévka s krémovým sýrem a parmazánovými lupínky

  • 1 kg dýně Hokkaido
  • 1 cibule
  • 1 lžička másla
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 75 g parmazánu
  • 175 g krémového sýru (typu Philadelphia Original)
  • 1 bageta

Dýni zbavte semínek, oloupejte a pokrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno a na másle pozvolna orestujte.

K cibuli přidejte dýni, zeleninový vývar a vařte asi 20 minut až do úplného změknutí. Po uvaření můžete polévku rozmixovat dohladka ručním mixérem.

Nahrubo nastrouhaný parmazán navršte do nepřilnavé pánve na malé hromádky a smažte bez oleje přibližně 5 minut dozlatova. Nechte vychladnout a pak vyjměte hotové lupínky z pánve.

Do polévky přimíchejte Philadelphii a za stálého míchání ji pozvolna rozpusťte, ale již nevařte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s parmazánovými lupínky a bagetou.

Zdroj: Philadelphia
Zdroj: Philadelphia

Pikantní houbová pánev

  • 250g žampionů
  • 250 g lišek
  • 250 g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule pokrájená na kostičky
  • 2 malá jablka
  • menší svazek tymiánu
  • 3 polévkové lžíce Philadelphie bylinkové
  • 2 lžíce brusinek
  • 8 plátků tmavého chleba

Žampiony, lišky i hlívy očistěte a v závislosti na velikosti nakrájejte, nebo zanechte v celku.

Rozehřejte na pánvi olej a osmažte cibuli a vyjměte. Jablka očistěte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Umytý tymián natrhejte a spolu s jablky lehce osmažte na výpečku z cibule.

Houby dozlatova na oleji osmažte a dochuťte solí a pepřem. Přidejte cibuli, plátky jablek a tymiánu a znovu prohřejte. Přidejte Philadelphii a na mírném ohni za stálého míchání ji rozpusťte, ale již nevařte. Podávejte s čerstvými brusinkami a tmavým chlebem.

Zdroj: Philadelphia
Zdroj: Philadelphia

Křupavé cookies s Philadelphií Milkou a makadamskými ořechy

  • 175 g mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 90g másla
  • 60g cukru
  • špetka soli
  • 175g Philadelphia Milka
  • 50g lehce solených makadamských ořechů

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Máslo, cukr a špetku soli utřete do pěny elektrickým ručním mixérem.  Obě směsi smíchejte s Philadelphií Milkou.

Předehřejte troubu na 175°C (horkovzdušná). Oříšky nasekejte nahrubo a vmíchejte do těsta. Pomocí lžičky umístěte na pečící papír malé kopečky a pečte zvolna asi 10 minut.

Zdroj: Philadelphia
Zdroj: Philadelphia



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*