×
WomanOnly

Recept na broskvový koláč. Pochutnejte si na nevinném pokušení

Zdroj: Shutterstock.com

Sezóna broskví se nezadržitelně blíží a vypadá to, že letos bude úroda opravdu bohatá! Stromy se co nevidět obalí velkou spoustou šťavnatých sladkých plodů a vy bude stát před otázkou, jak ho zpracovat. Udělejte radost dětem a naservírujte jim k snídani výborný broskvový koláč!

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Nespočet druhů, stačí si jen vybrat!

Receptů na koláče z broskví je obrovské množství, stačí si jen vybrat ten, který bude chutnat celé vaší rodině. Vyzkoušejte třeba jeden z našich receptů, které vám dozajista přinesou úspěch u všech zůčastněných.

Broskvový koláč s drobenkou – na takové to domácí žvýkání

Ingredience:

Těsto:

  • 150g cukr krupice
  • 150g máslo
  • 250g polohrubá mouka
  • 1x vanilkový cukt
  • 1x prášek do pečiva
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5x vejce

Drobenka:

  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 150 g hrubá mouka
  • 75 g cukr moučka
  • 100 g máslo

Náplň:

  • 1kg broskví

Postup:

Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech a povrch uhladíme. Broskve omyjeme, zbavíme pecky, nakrájíme na kousky a rovnoměrně je naskládáme na těsto.

Máslo smícháme s moukou a oběma druhy cukru. Prsty rychle vypracujeme drobenku a koláč posypeme. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 175 °C. Vyjmeme a necháme vychladnout.

Luxusní broskvové řezy

Ingredience:

Těsto:

  • 4x vejce
  • 150ml rostlinného oleje
  • 150g cukru
  • 1x vanilkový pudink
  • 1/2 ks kypřícího prášku
  • 200g hladké mouky

Krém:

  • 1x jogurt
  • 500g broskví
  • 2 kelímky šlehačky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 plátky bílé želatiny
  • 3x vanilkový cukr

Poleva:

  • 2x pudink bez vaření

Postup:

Všechny přísady na těsto smícháme a důkladně promícháme ručním šlehačem. Puding nevaříme, ale pouze přisypeme pudinkový prášek! Dáme na formu 30 x 40. Pečeme v předehřáté troubě na 180° C.

Po vychladnutí potíráme krémem. Želatinu připravíme podle návodu a postupně přidáváme zakysanou smetanu a vyšlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem. Rozetřeme hladce na hotové těsto.

Puding bez vaření (vanilkový) připravíme podle návodu, ale jen s tím množstvím co zde píše. Naplníme do sáčku děláme na krém mřížky. Až do konzumování necháme v chladnu.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*