×
WomanOnly

Recept na buřtguláš. Připravte rychlý a levný oběd

recept na buřtguláš
Foto: Anna Marešová

Přišla k vám nečekaná návštěva a vy ji nemáte čím pohostit? Pak máme tip právě pro vás. Bramborový guláš je za chvilku hotový a každému hladovému strávníkovi jistě zachutná.

Bramborový guláš můžete podávat teplý i studený a vždy bude výborně chutnat. Potřebné ingredience jsou navíc běžnou součástí každé kuchyně a určitě se najdou i v té vaší.

Ingredience:

  • 1 velkou cibuli
  • máslo
  • 6 středních brambor
  • 3 špekáčky (párky, pikantní klobásy)
  • sůl a pepř
  • kmín, červenou papriku, nové koření, bobkový list

Postup

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme cibulku dozlatova. Mezitím oloupeme špekáčky a nakrájíme je na centimetrové plátky. Poté je vložíme k cibulce a opečeme.

Přidáme na kostičky nakrájené brambory a koření (kmín, sladkou papriku, pepř, sůl, 3 kuličky nového koření a 2 bobkové listy).

Vše zamícháme a zalijeme trochou vody. Dusíme cca 15 minut a průběžně všechny suroviny promícháváme. Podle chuti přidáme ještě sladkou papriku, sůl a pepř. Když jsou brambory měkké, guláš je hotový.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*