×
WomanOnly

Recept na domácí chléb s kmínem. Pekárnu nebudete potřebovat

Jak správně uchovávat chléb

Patříte také mezi novodobé blázny, kteří touží upéct si voňavý bochník bílého chleba doma? Vyzkoušejte náš osvědčený recept, pekárnu nebudete potřebovat.

Upéct si chléb doma, bez pekárny, není nijak složité. Příprava je sice poněkud zdlouhavá a těsto je potřeba dobře uhníst, nicméně by neměla zaskočit ani úplného kuchaře amatéra.

Ingredience
1 kg hladké mouky
3 lžíce octa
3 lžičky kmínu
50 g kvasnic
6 dl vody
lžička soli

Pracovní postup

Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. Kvasnice rozmícháme v trošce vlažné vody. Do zbytku vody nalijeme ocet a vše i s kvasnicemi přidáme k sypkým přísadám.

Těsto zpracujeme rukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout 20 minut. Poté znovu prohněteme a necháme kynout dalších 45 minut.

Mezitím vyložíme plech alobalem a posypeme hladkou moukou. Z těsta vytvoříme bochníky libovolné velikosti, vložíme na plech a necháme je ještě 15 minut kynout.

Do trouby s ním

Troubu si předehřejeme na 230º, vložíme chléb a pečeme 15 minut. Teplotu trouby pak stáhneme na minimum a dopékáme dalších 45 minut. Upečený chléb potřeme studenou vodou.

Tip! Místo kmínu můžete do těsta přidat slunečnicová semínka.

Čtěte také: Recept na mrkvové bochánky

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*