×
WomanOnly

Recept na domácí ciabattu za pár korun

Recept na ciabattu

Upéct domácí ciabattu, klasický italský chléb, není tak těžké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Přesvědčte se s naším receptem.

Na čtyři středně velké ciabatty budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 300 ml vlažné vody
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • Sůl
  • Olivy

Na vál prosejte hladkou mouku, rozdrobte do ní droždí, přidejte špetku soli, olej a začněte hníst. Postupně přilévejte vlažnou vodu. Těsto je nutné hníst alespoň třicet minut, hnětacím strojem o polovinu méně. Bude pak pěkně nadýchané. Poté jej nechte půl hodiny kynout.

Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a rozdělte na čtyři díly. Každý z nich ještě zpracujte a tvar prsty upravte do požadované velikosti. Přeneste na plech a nechte pár minut odpočinout. Poté vložte do předem vyhřáté trouby na 220 ºC a pečte 20 minut dozlatova.

Tip WO! Olivy můžete vyměnit za sušená rajčata.



1 Komentář Recept na domácí ciabattu za pár korun

  1. A ty olivy si mám pak jako zobat k hotové ciabattě? 🙂
    Možná by bylo dobré je zmínit v receptu…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*