Upéct domácí ciabattu, klasický italský chléb, není tak těžké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Přesvědčte se s naším receptem.
Postup přípravy
- Na vál prosejte hladkou mouku, rozdrobte do ní droždí, přidejte špetku soli, olej a začněte hníst. Postupně přilévejte vlažnou vodu. Těsto je nutné hníst alespoň třicet minut, hnětacím strojem o polovinu méně. Bude pak pěkně nadýchané.
- Poté jej nechte půl hodiny kynout.
- Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a rozdělte na čtyři díly. Každý z nich ještě zpracujte a tvar prsty upravte do požadované velikosti. Přeneste na plech a nechte pár minut odpočinout.
- Poté vložte do předem vyhřáté trouby na 220 ºC a pečte 20 minut dozlatova.
Tip: Olivy můžete vyměnit za sušená rajčata.