×
WomanOnly

Recept na domácí ciabattu. Upečte si za pár korun italskou klasiku

Recept na ciabattu

Upéct domácí ciabattu, klasický italský chléb, není tak těžké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Přesvědčte se s naším receptem.

Na čtyři středně velké ciabatty budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 300 ml vlažné vody
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • Sůl
  • Olivy

Na vál prosejte hladkou mouku, rozdrobte do ní droždí, přidejte špetku soli, olej a začněte hníst. Postupně přilévejte vlažnou vodu. Těsto je nutné hníst alespoň třicet minut, hnětacím strojem o polovinu méně. Bude pak pěkně nadýchané. Poté jej nechte půl hodiny kynout.

Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a rozdělte na čtyři díly. Každý z nich ještě zpracujte a tvar prsty upravte do požadované velikosti. Přeneste na plech a nechte pár minut odpočinout. Poté vložte do předem vyhřáté trouby na 220 ºC a pečte 20 minut dozlatova.

Tip WO! Olivy můžete vyměnit za sušená rajčata.



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*