Menu
WomanOnly

Recept na hlemýždě s kaviárem: Zkuste tradiční postní jídlo

Pokud chcete Vánoce z hlediska gastronomie dotáhnout do dokonalosti, máme pro vás recept na tradiční české postní jídlo, kterým jsou smažení hlemýždi s kaviérovou remuládou.

Na 10 porcí budeme potřebovat:

  • 800 g Hlemýždi (konzerva)
  • 60 g Hladká mouka
  • 1,5 ks Vejce
  • 250 g Strouhanka
  • 120 ml Olej na smažení
  • 200 g Majonéza
  • 50 g Nakládaná okurka
  • 30 g Kaviár (šnečí, černý, červený)
  • 10 g Pažitky
  • 1 ks Vejce
  • 100 ml Bílé víno
  • Worchester
  • 10 g Petrželová nať nebo rukola (na dozdobení)

Postup:

Vejce uvaříme na tvrdo. Hlemýždě necháme odkapat a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažíme v oleji do zlatova a necháme přebytečný tuk odsát na kuchyňském papíru. Pro remuládu smícháme majonézu s drobně posekanou okurkou, kaviárem, jemně nasekanou pažitkou a stejně pokrájeným vařeným vejcem. Dochutíme bílým vínem, citrónovou šťávou, případně trochou worchesterské omáčky. Hlemýždě podáváme tradičně s bílým chlebem, podložíme rukolou nebo petrželovou natí a doplníme remuládou.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na hlemýždě s kaviárem: Zkuste tradiční postní jídlo