×
WomanOnly

Recept na muffiny s ovocem: Vyzkoušejte borůvkovou verzi

Zdroj: Shutterstock.com

Borůvkové muffiny krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Jejich příprava je přitom tak jednoduchá. Jsou skvělé k snídani, svačině nebo třeba na piknik.

Anglické muffiny si našly své místo na snídaňových tabulích po celém světě. My jsme se od Angličanů nechali inspirovat receptem na originální těsto, které jsme doplnili sezónním ovocem, borůvkami.

Ingredience:

  • 220 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 velká vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 150 ml mléka
  • 100 ml medu
  • 150 g borůvek
  • lžička pomerančové kůry
  • lžička mleté skořice

Recept na muffiny, kterým nikdo neodolá

Návod na přípravu

Prášek do pečiva a hladkou mouku prosejte do mísy. Přidejte prošlehaná vejce, máslo, mléko a med. Důkladně promíchejte, ale nemusíte zpracovávat až dohladka, drobné hrudky těstu nevadí. Do promíchané směsi nakonec ještě přidejte borůvky a nechte odstát při pokojové teplotě asi 20 minut.

Mezitím si předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Speciální formu na muffiny vymažte máslem, silikonové ani papírové formičky vymazávat nemusíte.

Čtěte také: Recept na čokoládové muffiny

Lžící naplňte formy, vložte do trouby a pečte asi 20 až 25 minut. Že jsou muffiny hotové poznáte podle toho, že je těsto vyběhlé a nazlátlé.

Před vyklopením je nechte chvíli vychladnout, mohly by se totiž potrhat.

Muffinové těsto můžete péct v silikonových nebo jednorázových papírových formičkách, které jsou dostupné v každých kuchyňských potřebách nebo specializovaných e-shopech.

Vyzkoušejte silikonové formy na pečení.

Jeden muffin obsahuje cca: 1017  kJ, 5 g bílkovin, 41 g cukrů, 8 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, 2 g vlákniny, 6 g přidaného cukru, 0,59 g soli.

Čtěte také: Recept na slané muffiny se špenátem



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*