×
WomanOnly

Recept na nakládaný květák. Netradiční dobrota vám rychle zachutná

Tušili jste, že je možné nakládat květák? Pokud ne a máte tuto zeleninu rádi, pojďte to s námi hned vyzkoušet. Je to lahůdka s rozličným využitím, jistě najdete i to vaše.

FOTO: Nakladany kvetak
Zdroj: Shutterstock.com

Květák nebo karfiol je stejně jako jakákoliv jiná zelenina velmi zdravý a zdraví prospěšný. Obsahuje řadu vitaminů, minerály i vlákninu. Konzumuje se vařený, smažený, pečený nebo i rozmixovaný na polévku.

Květák je možné nakládat jak samotný, tak s další zeleninou. Hodit se v tomhle případě bude třeba mrkev nebo cibule. A jak nakládaný květák konzumovat? Nejlepší bude jako samostatná chuťovka – ať už jen tak k televizi, nebo na speciální příležitost. Hodí se také na topinky, přidat ho můžete do pomazánky nebo ho využít jako oblohu.

Čtěte také: Recept na květákovou polévku podle našich babiček

Na 4 porce:

1 květák
250 ml vinného octa
2 stroužky česneku
3 chilli papričky
2 lžíce cukru
2 lžíce oleje
2 bobkové listy
nové koření
sůl, pepř

Nakládaný květák postup:

1. Česnek si nakrájíme na menší kousky a dáme ho do hrnce spolu s octem, celými papričkami, cukrem, olejem a kořením. Přivedeme k varu.

[wysija_form id=“2″]

2. Květák si rozebereme na růžičky a nakrájíme. Přidáme do hrnce a vaříme asi tři minuty.

3. Poté vše přelíváme do zavařovacích sklenic a pořádně je zavřeme. V lednici vydrží naložený květák asi měsíc.



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*